Refik YILDIRIM
Köşe Yazarı
Refik YILDIRIM
 

Kayseri'de Yerel Seçime Doğru... İşte Son Kulisler...

Kayseri özelinde aday adayları tek tek sosyal ağda resimlerle poz vermeye başladı. Malumunuz önümüzde yerel seçimler var, kulis çalışmaları şimdilerde daha da etkin şekilde devam ediyor. Bir yandan kulisler devam ederken, bir yandan istifalar ve aday adaylık müracaatları devam ediyor. Kitabın tam ortasından konuşmak gerekirse en sonda söyleyeceğimi şimdi söyleyeyim  aslında istifa edenler de biliyor aday olamayacaklarını sadece isimlerini ön plana çıkartmak adına bir girişim diyelim. Yazımın en başında bahsetmiş olduğum gibi her ne kadar pozlar verilse de Kayseri özelinde yapılan toplantılar, görüşmeler ve nabız yoklamalar sonrasında üç aşağı beş yukarı 31 Mart 2024 yerel seçimlerde aday olacak isimler, bence, yüzde 85 oranda şekillenmiş durumda… Talas’ta mevcut belediye başkanı Mustafa Yalçın’ın ismi Büyük Şehir adaylığına geçen en iddialı iki isimden biri lakin Mustafa Yalçın, Bakan Özhaseki’nin belediye başkanlığı döneminde önemli bürokratlarından biriydi, Van’da yapmış olduğu hassas görev ve hali hazırda Talas Belediye başkanlığı görevi derken sayın Yalçın'ın edindiğim bilgilere göre Ankara’da önemli bir pozisyonda görevlendirilebilir.  Cumhur ittifakı ortağı MHP’de ise Eski İl Başkanı Adnan İnce Toprak, Talas’tan aday adaylığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ile verdiği pozla kamuoyuna duyurdu. Malumunuz geçtiğimiz günlerde X hesabı üzerinden vekil Özdemir, Mustafa Yalçın’a tebrik mesajı paylaşmıştı, hatta o mesajın üzerine Cumhur İttifakı Talas’tan vaz mı geçti acaba, diye birçok kişinin aklında soru işareti uyanmıştı lakin Sayın İncetoprağın aday adaylık başvurusundan sonra cumhur ittifakı ortağı MHP Talas’tan vazgeçmiş görünmüyor gibi… Gelelim Melikgazi’ye, Gökhan Ülke’nin ismi Ak Parti kulislerinde adeta Melikgazi’ye perçinlenmiş durumda… Yüksek bir ihtimal bugün akşam saatlerinde İlçe Başkanlığı görevinden istifa edecek gibi görünüyor. Mevcut Başkan Palancıoğlu ise Büyükşehir’e aday olması yüksek ihtimal , yukarıda bahsetmiş olduğum, en iddialı iki isimden biri sayın Palancıoğlu kesin olamamakla birlikte edindiğim bilgilere göre Ankara’ya gidebilir üst düzey görev alabilir mesela ‘’İller Bankası Genel Müdürlüğü’’ gibi tabi ki tüm bu gelişmeler ilerleyen zamanda daha da netleşecektir. Kocasinan’da ise M.Mustafa Demir’in ismi ön planda geçenlerden biri, diğer ilçelerde ne olur bilemem ama İncesu'da Ak Parti eski belediye başkanı Zekeriya Karayol ismi ön planda, Sarız’da CHP eski belediye başkanı Faruk Eroğlu ön planda ve Sarız’ın tekrar el değiştirmesi kesin gözüyle bakılıyor.  Pınarbaşı, Yahyalı, Develi, Bünyan, Felahiye, Özvatan, Hacılar ’da neler olur, işte onu zaman gösterecek...  Kayseri seçmeni yıllardır Ak Parti’ye tam destek verdi. Her seçim elbette kendi özelinde ve o zamanın şart ve koşullarına göre değerlendirilmeli… Bu seçiminde Kayseri özelinde diğer seçimlerden farkı olmayacak gibi görünüyor. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 21 Kasım 2023 - Salı
Refik YILDIRIM

Kayseri'de Yerel Seçime Doğru... İşte Son Kulisler...

Kayseri özelinde aday adayları tek tek sosyal ağda resimlerle poz vermeye başladı.

Malumunuz önümüzde yerel seçimler var, kulis çalışmaları şimdilerde daha da etkin şekilde devam ediyor. Bir yandan kulisler devam ederken, bir yandan istifalar ve aday adaylık müracaatları devam ediyor. Kitabın tam ortasından konuşmak gerekirse en sonda söyleyeceğimi şimdi söyleyeyim  aslında istifa edenler de biliyor aday olamayacaklarını sadece isimlerini ön plana çıkartmak adına bir girişim diyelim.

Yazımın en başında bahsetmiş olduğum gibi her ne kadar pozlar verilse de Kayseri özelinde yapılan toplantılar, görüşmeler ve nabız yoklamalar sonrasında üç aşağı beş yukarı 31 Mart 2024 yerel seçimlerde aday olacak isimler, bence, yüzde 85 oranda şekillenmiş durumda…

Talas’ta mevcut belediye başkanı Mustafa Yalçın’ın ismi Büyük Şehir adaylığına geçen en iddialı iki isimden biri lakin Mustafa Yalçın, Bakan Özhaseki’nin belediye başkanlığı döneminde önemli bürokratlarından biriydi, Van’da yapmış olduğu hassas görev ve hali hazırda Talas Belediye başkanlığı görevi derken sayın Yalçın'ın edindiğim bilgilere göre Ankara’da önemli bir pozisyonda görevlendirilebilir. 

Cumhur ittifakı ortağı MHP’de ise Eski İl Başkanı Adnan İnce Toprak, Talas’tan aday adaylığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ile verdiği pozla kamuoyuna duyurdu. Malumunuz geçtiğimiz günlerde X hesabı üzerinden vekil Özdemir, Mustafa Yalçın’a tebrik mesajı paylaşmıştı, hatta o mesajın üzerine Cumhur İttifakı Talas’tan vaz mı geçti acaba, diye birçok kişinin aklında soru işareti uyanmıştı lakin Sayın İncetoprağın aday adaylık başvurusundan sonra cumhur ittifakı ortağı MHP Talas’tan vazgeçmiş görünmüyor gibi…

Gelelim Melikgazi’ye, Gökhan Ülke’nin ismi Ak Parti kulislerinde adeta Melikgazi’ye perçinlenmiş durumda… Yüksek bir ihtimal bugün akşam saatlerinde İlçe Başkanlığı görevinden istifa edecek gibi görünüyor. Mevcut Başkan Palancıoğlu ise Büyükşehir’e aday olması yüksek ihtimal , yukarıda bahsetmiş olduğum, en iddialı iki isimden biri sayın Palancıoğlu kesin olamamakla birlikte edindiğim bilgilere göre Ankara’ya gidebilir üst düzey görev alabilir mesela ‘’İller Bankası Genel Müdürlüğü’’ gibi tabi ki tüm bu gelişmeler ilerleyen zamanda daha da netleşecektir.

Kocasinan’da ise M.Mustafa Demir’in ismi ön planda geçenlerden biri, diğer ilçelerde ne olur bilemem ama İncesu'da Ak Parti eski belediye başkanı Zekeriya Karayol ismi ön planda, Sarız’da CHP eski belediye başkanı Faruk Eroğlu ön planda ve Sarız’ın tekrar el değiştirmesi kesin gözüyle bakılıyor. 
Pınarbaşı, Yahyalı, Develi, Bünyan, Felahiye, Özvatan, Hacılar ’da neler olur, işte onu zaman gösterecek... 

Kayseri seçmeni yıllardır Ak Parti’ye tam destek verdi.

Her seçim elbette kendi özelinde ve o zamanın şart ve koşullarına göre değerlendirilmeli…
Bu seçiminde Kayseri özelinde diğer seçimlerden farkı olmayacak gibi görünüyor.

Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve anadoluekspresshaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.