DİSK Emekli Sen Kayseri Şube Başkanı Karakaya, “2 sene sonra sokaklarda yatan emeklileri göreceğiz”

Gündem (AEH) - Anadolu Ekspress Haber | 01.05.2024 - 17:40
 

DİSK Emekli Sen Kayseri Şube Başkanı Karakaya, “2 sene sonra sokaklarda yatan emeklileri göreceğiz”

Kayseri’de 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla kutlanma alanında açıklama yapan DİSK Emekli Sen Kayseri Şube Başkanı Metin Karakaya, “5 bin 510 numaralı yasada asgari ücretin altında maaş bağlanamaz ibaresi vardı.
Kayseri’de 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla kutlanma alanında açıklama yapan DİSK Emekli Sen Kayseri Şube Başkanı Metin Karakaya, “5 bin 510 numaralı yasada asgari ücretin altında maaş bağlanamaz ibaresi vardı. Bu ibare kaldırıldı. Maalesef 2 sene sonra sokaklarda yatan emeklileri göreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal ve hukuk devletidir diyoruz. Anayasanın 4 maddesinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez” dedi.  Kayseri’de Mimarsinan Parkı’nda 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla birçok parti, sendika, kitle, işçi ve emekçiler bir araya gelerek kortej eşliğinde yürüdü. Alanda açıklama yapan DİSK Emekli Sen Kayseri Şube Başkanı Metin Karakaya, “Türkiye’nin yaşadığı koşullar doğrultusunda işçinin, emekçinin, emeklinin mavi ve beyaz yakalının yani tüm üreten insanların hükümete olan talepleri var. Türkiye’de yaşanan sorunlar çok ağır. İnsanlar bin 700 ve 2 bin 200 kalori arasında gıda almadığı zaman aç. Biz sadece eklemekle besleniyoruz. Maaş bağlama kat sayısında 5 bin 510 numaralı yasada bundan 10 yıl önce yüzde 70-80 üzerinde brüt olarak bağlanıyordu. Şu anda yüzde 30’lara kadar düştü. 5 bin 510 numaralı yasada asgari ücretin altında maaş bağlanamaz ibaresi vardı. Bu ibare kaldırıldı. Maalesef 2 sene sonra sokaklarda yatan emeklileri göreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal ve hukuk devletidir diyoruz. Anayasanın 4 maddesinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Eğer Türkiye Cumhuriyeti sosyal, hukuk devleti işlevliğini yitirdiği anda gelir dağılımımdaki denge ve devlet yükümlülüğü ortadan kalkmış olur. Burada da devletin varlığından söz etmek imkansız. Vatandaş eğitimden, gıdadan, barınmadan kendini finanse edemiyorsa, ürettiğinin karşılığını alamıyorsa kesinlikle o devlet çökmeye mahkum. Adaletle varlığımızı gösterebiliriz” ifadelerini kullandı.  DİSK Emekli Sen Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gürbüz Barış ise maaş bağlama oranını en az yüzde 70 ve 80 oranında olmasını talep ettiklerini dile getirdi.   
Kayseri’de 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla kutlanma alanında açıklama yapan DİSK Emekli Sen Kayseri Şube Başkanı Metin Karakaya, “5 bin 510 numaralı yasada asgari ücretin altında maaş bağlanamaz ibaresi vardı.

Kayseri’de 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla kutlanma alanında açıklama yapan DİSK Emekli Sen Kayseri Şube Başkanı Metin Karakaya, “5 bin 510 numaralı yasada asgari ücretin altında maaş bağlanamaz ibaresi vardı. Bu ibare kaldırıldı. Maalesef 2 sene sonra sokaklarda yatan emeklileri göreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal ve hukuk devletidir diyoruz. Anayasanın 4 maddesinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez” dedi. 

Kayseri’de Mimarsinan Parkı’nda 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla birçok parti, sendika, kitle, işçi ve emekçiler bir araya gelerek kortej eşliğinde yürüdü. Alanda açıklama yapan DİSK Emekli Sen Kayseri Şube Başkanı Metin Karakaya, “Türkiye’nin yaşadığı koşullar doğrultusunda işçinin, emekçinin, emeklinin mavi ve beyaz yakalının yani tüm üreten insanların hükümete olan talepleri var. Türkiye’de yaşanan sorunlar çok ağır. İnsanlar bin 700 ve 2 bin 200 kalori arasında gıda almadığı zaman aç. Biz sadece eklemekle besleniyoruz. Maaş bağlama kat sayısında 5 bin 510 numaralı yasada bundan 10 yıl önce yüzde 70-80 üzerinde brüt olarak bağlanıyordu. Şu anda yüzde 30’lara kadar düştü. 5 bin 510 numaralı yasada asgari ücretin altında maaş bağlanamaz ibaresi vardı. Bu ibare kaldırıldı. Maalesef 2 sene sonra sokaklarda yatan emeklileri göreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal ve hukuk devletidir diyoruz. Anayasanın 4 maddesinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Eğer Türkiye Cumhuriyeti sosyal, hukuk devleti işlevliğini yitirdiği anda gelir dağılımımdaki denge ve devlet yükümlülüğü ortadan kalkmış olur. Burada da devletin varlığından söz etmek imkansız. Vatandaş eğitimden, gıdadan, barınmadan kendini finanse edemiyorsa, ürettiğinin karşılığını alamıyorsa kesinlikle o devlet çökmeye mahkum. Adaletle varlığımızı gösterebiliriz” ifadelerini kullandı. 

DİSK Emekli Sen Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gürbüz Barış ise maaş bağlama oranını en az yüzde 70 ve 80 oranında olmasını talep ettiklerini dile getirdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve anadoluekspresshaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.